12

Blom's Alina 4e in kampioenschap van Etten-Leur

juni

Blom's Alina and Wendy Scholten. Foto Digishots.nl - 12 juni 2012

Vijf grandioze dagen Jumping Etten-Leur kwamen zondag 10 juni tot een einde. Konden we elke week maar op zo'n evenement rijden! Wendy Scholten kwam dit jaar met drie paarden naar ons concours, waarvan twee in eigendom van Hoeve de Grient, en behoorde met alle drie tot de prijswinnaars.

Vorig jaar won Blom's Alina (v. Tangelo van de Zuuthoeve) de proef voor zesjarigen en finishte ze als vierde in de finale voor de drie beste vijf-, zes- en zevenjarigen. Ook dit jaar drong ze door tot de grote finale op vrijdag. "Het was best een lastige opgave om je te kwalificeren", vertelt Wendy. "Er waren genoeg zevenjarigen in de barrage en er werd snel gereden. Van hindernis 1 naar 2 kon je binnendoor voor een boom langs, maar dat lukte niet bij iedereen. Ik besloot daar op safe te spelen en om de boom langs te gaan, om daarna stevig door te rijden. We werden derde en daarmee was ik ongelooflijk blij!"

In de grote finale op vrijdagavond sprong Alina opnieuw zeer goed en foutloos en plaatste ze zich voor de allesbeslissende barrage. "Er werden in de barrage een hoop fouten gemaakt. Ik wilde vlot doorrijden, maar ook niet teveel risico nemen. We konden gruwelijk kort de dubbelsprong indraaien en naar de laatste oxer gaven we gas, maar uitgerekend daar viel een balk. Het publiek leefde enorm mee. We werden opnieuw vierde en vielen buiten het podium. Ontzettend balen omdat we er zo dichtbij zaten en omdat Alina het zo verdient, maar dat is sport. Even slikken en weer doorgaan. We hebben kunnen laten zien dat we opnieuw vooraan mee kunnen doen en veel mensen zeiden dat ze hebben genoten van Alina. Ze heeft een fantastische mentaliteit. Ze ging echt geweldig door het parcours en pakte de aparte elementen als de sloot en op- en afsprong subliem aan."

Met Blom's Chanella (v. Ukato), in bezit van Wendy, en de NRPS-hengst Blom's Quba Libre (v. Quaprice Z) plaatste de amazone zich voor de finales voor vijfjarige springpaarden.

« Terug