04

Blom's Django was heel even van voetballer Leroy Fer

december

Django (Veron x Nimmerdor) was tot augustus 2012 eigendom van Hoeve de Grient - 04 december 2012

Django (Veron x Nimmerdor), tijdens de VION Cup finale door Rinus Blom verkocht aan Mario Everse en de BWG Stables, werd gisteren geveild tijdens de Expo Talent Sale in Enschede. De hamer viel bij 28.000 euro en degene die zijn vinger had opgestoken was niemand minder dan Leroy Fer, voetballer bij FC Twente. Lang bleef hij geen eigenaar.

"Maar ik was wel serieus, hoor.” Dat verklaart de voetballer op de website hippischtwente.nl. De prof van FC Twente mengde zich maandagavond onder de bieders op de veiling in Go Planet, waar het oog van Fer op Django viel. De profvoetballer deed mee aan het bieden en kreeg het paard toegewezen in ruil voor 28.000 euro. “Mijn vriendin is helemaal gek van paarden. En Django was gewoon een heel mooi paard, dus dit moest ik wel doen.”

Fer realiseerde zich dat hij tegelijk met een probleem zat. “Ik woon op een appartement en heb dus helemaal geen plaats voor een paard. Maar ik was wel serieus, hoor.” Na ampel beraad met Jeroen Dubbeldam besloot Fer het paard toch weer te verkopen en wel aan een klant van Willem Greve uit Markelo, een andere regionale springruiter. Die klant van Greve was bij het bieden afgetroefd door Fer.

Dubbeldam beloofde de voetballer op zoek te gaan naar een passend paard voor de vriendin van Fer en dan ook een plek in zijn stal beschikbaar te stellen.

« Terug