13

Blom's Ferdino blikvanger tijdens eerste bezichtiging

december

Blom's Ferdino blikvanger tijdens eerste bezichtiging - 13 december 2012

Na Blom's Focruisde-E (v. Marius Claudius) is zoals verwacht ook Blom's Ferdino (v. Verdi) aangewezen voor de tweede bezichtiging van de KWPN-hengstenkeuring. De super atletische zoon van de top Grand Prix springhengst liet gisteren in Ermelo fantastische sprongen zien, zoals we van hem gewend zijn. De KWPN-hengstenkeuringscommissie en Jacquelien van Tartwijk namens De Paardenkrant waren zeer lovend over hem. Direct na het optreden van Ferdino werd er een enorme belangstelling voor hem getoond.

Commentaar KWPN-hengstenkeuringscommissie: "Een heel lichtvoetig galopperende hengst met veel reflexen en lichaamsgebruik op de sprong."

Commentaar De Paardenkrant: "Zonen van Verdi vielen positief op met hele goede reflexen en drie werden er geselecteerd. Daarbij was het de rassige, jeugdige en nog wat speelse 284, die met een fijne galop veel springkwaliteit liet zien en daarbij achter de sprong ook goed afmaakt."

Commentaar De Hoefslag: "Als beste werd cat. no. 284) Verdi x Fuego du Prelet geklassificeerd. De hengst uit de bekende Lottie/Zottie-stam toonde heel veel lichaamsgebruik en reflexen op de sprong en liet een verrichting uit het boekje zien, met als enige opmerking dat hij nog wat hengstuitstraling mist."

Klik hier voor de video van Blom's Ferdino

« Terug