17

Blom's Dora wint vierjarigen in Varsseveld

september

Dora and Wendy Scholten. Photo Victor Krijt - 17 september 2012

Net als vorig jaar heeft Wendy Scholten super resultaten behaald tijdens het Varssevelds Hippisch Festijn. Vorig jaar was de NRPS-hengst Blom's Quba Libre (v. Quaprice Z) de beste vierjarige, dit jaar is dat Blom's Dora (v. Zirocco Blue).

Beide keren moest ze de eerste plek met een andere combinatie delen, maar dat drukte de pret niet. Blom's Dora kreeg tweemaal een 8,5 voor de wijze van springen en tweemaal een 8 voor het gaan tussen de hindernissen. De juryleden Cor Loeffen en Johan Hamminga lieten zich lovend uit over de kwaliteit van de grote schimmelmerrie.

"Ik heb Dora nog maar vier weken te rijden, met het oog op Varsseveld, maar we hadden al meteen een klik. Ze is heel fijn opgeleid door Marwin van Nieuwenhuijzen, de stalruiter van Rinus Blom, en ik heb vooral dressuurmatig verder gewerkt. Vorige week nam ik haar als voorbereiding voor het eerst mee naar het concours in Dinxperlo, op woensdag heb ik haar voor het eerst wat getraind samen met Kevin Gielen. Het is een ontzettend goed paard."

« Terug