15

Artikel BN De Stem: 'Revanche voor Jean-Pierre Gulickx'

mei

Blom's Ticarlos & Jean-Pierre Gulickx - 15 mei 2012

Gepubliceerd op dinsdag 15 mei 2012 in BN De Stem, auteur Wim van Ginneken:

Revanche voor Jean-Pierre Gulickx
De manier waarop Jean-Pierre Gulickx in Princenhage zijn Blom's Ticarlos (v. Kingston) binnenreed voor de beslissende Z-ZZ-barrage sprak boekdelen. Het was nu of nooit.

De Oudenbossche jumper moest een aanval doen op de leiderspositie van Anoek van der Pluym. De Madese had als enige kans gezien foutloos door het barrageparkoers te komen. Ze moest daarvoor haar Cilka Z onderweg flink achter de broek zitten. Gulickx flitste al direct schuin over het eerste obstakel en naar het einde toe werd hij alsmaar feller en bleker. Hij won met één tel voorsprong. Precies een week eerder had Gulickx in Prinsenbeek zijn blooper. Hij startte daar zeven tellen te laat. "Daarom was ik nu zo gebrand. Er mocht nu echt niks fout gaan."

Zowel ruiter als paard kunnen elk moment verrassen. Van Ticarlos dachten de kenners destijds dat de L-klasse wel zijn limiet zou zijn. Nu speelt het karakterbeestje zelfs met een ZZ-parcours. Als hij maar mag lopen. Meteen als de bel klinkt. Ralph van Venrooy werd met Blom's Apperetivo (v. Lupicor) derde met een springfout.De M-winst ging naar Marwin van de Nieuwenhuizen met Blom's Zed (v. Larino).

« Terug