14

KWPN-hengst Ever Blue voor helft weer van Rinus Blom

december

KWPN-hengst Ever Blue is voor helft weer van Rinus Blom - 14 december 2014

De vijfjarige KWPN-hengst Ever Blue (Zirocco Blue x Indorado x Renville) is afgelopen week voor de helft teruggekocht door de Verkeersschoolhouder Rinus Blom uit Etten-Leur. De jonge hengst, als veulen door hem aangekocht, werd in februari 2012 aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek en zevende in de kampioenskeuring, waarna Rinus Blom hem verkocht via de KWPN Select Sale.

Ever Blue (voorheen Blom's Evan V) kwam in handen van Munsteg Horses uit Enschede en werd goedgekeurd door het KWPN. Begin dit jaar kwam de helft in handen van H&H Stables van Henri Stegeman en Hilde Woudstra, die hun deel nu aan Rinus Blom hebben verkocht.

"Wij hebben veel vertrouwen in de springkwaliteiten van Ever Blue. Hij sprong hier al meteen fantastisch met onze ruiter Mitchel Sonneveld. Henri kon hem de laatste tijd vanwege een blessure niet zelf rijden en dat was jammer met het oog op de hengstencompetitie", vertelt Blom.

Met de aankoop van Ever Blue is Rinus Blom nu niet alleen hoofdsponsor van de Blom KNHS/KWPN hengstencompetitie, maar ook inzender. Afgelopen weekend debuteerden Mitchel en Blom's Ever Blue bij De Kroo in Nieuw en St.Joostland, wat in een foutloze ronde in het M resulteerde en een zevende prijs. Met Blom's Clark Kent (v. Vaillant) won hij overigens de tweede prijs.

« Terug