05

Blom’s Ever Blue wint finale Blom's hengstencompetitie

februari

Na de eerste wedstrijd van de Blom KNHS/KWPN Hengstencompetitie besloot Rinus Blom de vijfjarige hengst Ever Blue aan te schaffen en dat besluit resulteerde op woensdagavond 4 februari in een overwinning in de finalewedstrijd van de door Blom zelf gesponsorde hengstencompetitie. Snelheidsduivel Mitchel Sonneveld – met Bloms paarden zelden bij te houden in de barrage – was met de Zirocco Blue-zoon onverslaanbaar. Nadat favoriet Etoulon VDL in de eerste omloop langs een hindernis opliep, waren alle ogen gericht op nummer twee Edinburgh. Maar in de barrage ging het ook bij de Vleut-zoon mis…

Mitchel Sonneveld zette met Blom’s Ever Blue een werkelijk formidabele barrage neer en klokte de razendsnelle tijd van 39,79 seconden – alles vooruit, overal het minimale aantal galopsprongen en de risicovolle lijn voor de Blom-steilsprong naar de Hippozorg-oxer. Geen van de daaropvolgende hengsten, waaronder de uitzonderlijk getalenteerde El Salvador, de super springende Extase (40,15 seconden maar fout op de laatste), de fantastisch meewerkende Envoy (v. Numero Uno) en de charmante Entertainer (v. Warrant), konden de tijd van Ever Blue verbeteren.

Elton John (v. Clearway) kwam nog het dichtst bij in 42,40 seconden, net sneller dan stalgenoot Elvaro (v. Calvaro). Maar toen, de vrijwel onklopbare combinatie Edinburgh – Kristian Houwen. De kleinzoon van Quick Star begon direct goed, maar al vroeg in de barrage ging het mis: de bruine van Jos Althuyzen en Jos Houwen liep langs de insprong van de dubbelsprong. De familie Houwen en Althuyzen waren snel getroost doordat Edinburgh wel overtuigend de eindoverwinning op naam schreef. Vorig jaar kwam Edinburgh ook al als competitiewinnaar uit de bus.
Teleurstelling voor het kamp van de VDL Stud na de langsloper van de altijd spectaculaire Etoulon VDL (v. Toulon) onder Jur Vrieling. Wel een tweede plek in de eindstand voor de getalenteerde bruine. Derde plek was voor de functioneel springende Elton John (v. Clearway).

Bron: Horses.nl

« Terug