29

Blom's Cekakina na Brabant kampioen nu ook nationaal kampioen

maart

Blom's Cekakina na Brabant kampioen nu ook nationaal kampioen - 29 maart 2015

Wat een geweldige ontknoping van de KNHS Indoorkampioenschappen 2015. De allerlaatste starter, Mitchel Sonneveld, maakte zijn favorietenrol waar en reed Blom’s Cekakina naar het goud. Petje af weer voor Vicky Helthuis en Chappeau die op slechts 0.26 seconden geklopt werden door Sonneveld. Anne van Vulpen, toch ook niet de langzaamste, eindigde met Alandra als derde.

Het was een geweldig slot van vijf weekenden KNHS Indoorkampioenschappen 2015, de barrage in de koningsklasse (ZZ) bij de paarden. Met dertien kandidaten en Mitchel Soneveld als laatste starter leek de winnaar eigenlijk op voorhand bekend. Sonneveld deed wat van hem verwacht werd. Hoewel de tijd van Vicky Helthuis en Chappeau (v.Niveau) met 32 seconden bijzonder snel was. De juniore uit Enschede, veertien dagen geleden nog winnaar van de KNHS Roelofsen Jeugd competitie bij Indoor Brabant, gaf een cursus barragerijden en reed de ideale lijnen in een hoog tempo. Daar kon zelfs Anne van Vulpen (Vleuten) met Alandra (v.Namelus R) niet bij in de buurt komen, 33.08 seconden.

Mitchel Sonneveld – in het Z nog tweede – deed wat van hem verwacht werd en reed met Blom’s Cekakina twee wendingen nog beter dan Helthuis. “Dit was op het scherpst van de snede”, glundert de ruiter uit Sprundel. “Ik heb het denk ik gewonnen in de wending naar hindernis 8. Blom’s Cekanina (v.Lupicor) is zo snel van zichzelf. Ik kan haar heel kort wenden en ze blijft heel dicht aan de grond galopperen en verliest geen tijd in de lucht.”

Mitchel Sonneveld won de laatste maanden al veel met Blom’s Cekakina, drie internationale rubrieken in Vragender en het Brabants kampioenschap. “Ja, dit is pas mijn eerste echte titel. Dat is zo mooi. Geweldig ook voor Cekakina’s eigenaar Rinus Blom. Die leeft zo naar dit soort kampioenschappen toe en geniet er enorm van.” Sonneveld wil de komende maanden verder met de merrie in het 1.40m en haar uitbrengen op tweesterrenniveau internationaal.

Bron: KNHS

« Terug